BiH

Crnadak s Palmerom: “SAD žele da se jasno razumije ANP

Ministar vanskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas na marginama bledskog strateškog foruma sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthewom A. Palmerom, koji je nedavno imenovan za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

Igor Crnadak i Matthew Palmer - Vijesti.ba

Ministar Crnadak ovom prilikom čestitao je američkom zvaničniku na imenovanju, te mu poželio uspješan mandat na novoj funkciji.

Amerika želi da se što prije formira vlast na svim nivoima, da se nastavi sa jačanjem institucija i vladavine prava, te da se jasno razumije da ANP ne znači članstvo i da se sada ne odlučuje o članstvu u NATO“, napisao je nakon sastanka Crnadak na svom Facebook profilu, te dodao:

Pitanje Kosova ostaje najvažnije u regionu, ali će Vašington i Palmer, kao specijalni predstavnik SAD-a, biti veoma prisutni i zainteresovani da se podrška reformama u BiH nastavi“.

Crnadak učestvuje na 14. strateškom forumu 2019 (Bled Strategic Forum 2019), koji se pod nazivom ‘Izvori (ne)stabilnosti’ održava 2. i 3. septembra u Bledu.

Ovogodišnji bledski strateški forum posvećen je pitanjima mira i sigurnosti, održivog razvitka i ekonomskog napretka, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh