BiH

Dragan Čović čestitao Palmeru: “EU i NATO prioritet”

Predsjednik HNS-a Dragan Čović uputio je danas čestitku Matthewu Palmeru za imenovanje na funkciju posebnog predstavnika državnog tajnika SAD-a za Zapadni Balkan.

No image - Haber.ba

Duboko sam uvjeren kako ćete ukazano povjerenje odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i suradnji u regiji.

Dužnosnici HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvodnici su integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO. Ustrajno inzistiramo na otvaranju procesa pregovaranja, te dobijanja kandidatskog statusa za ulazak u EU. Iznimno je važno da Bosna i Hercegovina svojim novim iskorakom kroz politički dogovor konstitutivnih naroda što prije postigne kompromis kako bi postali dio velike porodice EU i NATO-a, navodi Čović i dodaje:

Čvrsto vjerujem da će Vaše imenovanje potaknuti razgovor te pridonijeti sporazumu unutar BiH ka europskim i euroatlantskim integracijama. Uz izraze posebnoh poštovanja i želju za uspjehom u budućem radu, srdačno Vas pozdravljam, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh