BiH

Olujni vjetar po Zenici raspršio veću količinu narančastog dima iz pogona ArcelorMittala Zenica

Olujni vjetar koji je u poslijepodnevnim satima pogodio područje Zenice podigao je prašinu iz kompanije ArcelorMittal Zenica, a nakon nekoliko minuta proširila se po cijelom gradu.

No image - Haber.ba

Šire područje Grada Zenice danas je u poslijepodnevnim satima pogodilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i grmljavinom, ali centar Zenice nije bio pogođen kišom i drugim nepogodama. Dok su tamni oblaci obilazili područje grada, jak vjetar je iz pogona kompanije ArcelorMittal po grado proširio narančasti dim.

Kvalitet zraka na području Tetova gdje se nalazi i ArcelorMittal u poslijepodnevnim satima ocijenjen je kao nezdrav za osjetljive grupe.

Za sada nije poznato da li je u kompaniji uz vjetar došlo do ispuštanja emisija u zrak, kvara, ili je samo vjetar podigao prašinu u zrak, ali nakon nekoliko minuta pogoni ArcelorMittala ponovo su bili vidljivi.

Direktori departmenta su za “Klix” kazali da nije bilo incidenta te da se radi o dizanju prašine iz odlagališta koji se nalazi u sklopu pogona ArcelorMittala.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh