BiH

Ništa od izručenja Zdravka Mamića Hrvatskoj

Bosna i Hercegovina neće izručiti Zdravka Mamića Hrvatskoj, koja ga traži po novoj potjernici Županijskog suda u Osijeku, saznaje “Avaz”.

Zdravko Mamić - Dnevnik.hr

Kako piše ovaj dnevnik, sud je utvrdio da nisu ispunjene pretpostavke da Mamić bude izručen Hrvatskoj niti po novoj optužnici USKOK-a.

Na taj način prihvaćen je i prijedlog Tužilaštva BiH, koje je na sudskom ročištu prije mjesec, pozivajući se na Zakon o međunarodno-pravnoj pomoći, istaklo da je propisana zabrana izručenja bh. državljana i da nema uvjeta da se Mamić izruči Županijskom sudu, navodi “Index“.

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi već više od godinu dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh