BiH

Podijeljene pribor za djecu socijalno- ugroženih porodica sa područja Mostara

Ministri u Vladi HNK-a Rašid Hadžović i Goran Opsenica jutros su uručili školske torbe, pribor i udžbenike za učenike sa područja Mostara, koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

podijeljeni udžbenici u Mostaru

Raspoloženi učenici zahvalili su Vladi, koja je i ove godine bila uz njih. Ministri su sa mališanima zbijali šale, pa je Opsenica rekao kako je Hadžović krivac što će se u školu krenuti 2. umjesto 9. septembra, da bi Hadžović kasnije kazao da je tako odlučio zbog prvačića koji jedva čekaju na polazak u školu.

Hadžović je u izjavi za medije kasnije napomenuo i da su nedavno zaposlena 54 asistenta u nastavi za djecu sa poteškoćama u razvoju. Rađeno je, navodi, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje FBiH. Osvrnuo se i na smanjenje broja učenika u školama HNK-a. Ono je, tvrdi, neznatno u odnosu na prošlu godinu.

– Ne znamo prave podatke, i oni se generalno razlikuju tokom početka i na kraju školske godine. Nema nekog drastičnog smanjenja, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh