BiH

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

Prognoza za 29.8.2019.

Oblaci - Nezavisne.com

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 14 stupnjeva, Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 15, Drvar, Jajce i Tuzla 17, Grude, Sarajevo, Zenica i Bijeljina 18, Bihać, Brčko, Sanski Most i Zvornik 19, Široki Brijeg, Bileće, Doboj i Prijedor 20, Banja Luka 21, Gradačac 22, Mostar i Trebinje 23, Neum 25 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne sa kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne, razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh