BiH

Zdravstveni radnici najavili štrajk, a ministrica bez komentara

Nakon što su zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili generalni štrajk za 2. septembar, za sutra je najavljena press konferencija Vlade KS u povodu novonastale situacije.

Zdravstveni radnici - Nezavisne.com

Naime, press konferencija održat će se sutra, 29. augusta 2019. godine, u 11 sati u prostorijama Doma zdravlja Vrazova, a medijima će se obratiti članovi Vlade KS.

Podsjećamo, Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo traži potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora koji je istekao 7. novembra 2018. godine.

Isto tako, iz ovog sindikata tvrde kako je zdravstvo u teškoj situaciji te da je deficit kadrova dodatni problem. Portal “Klix” pokušao je dobiti komentar o najavi štrajka od kantonalne ministrice zdravstva Amele Sofić, ali ona nije bila raspoložena za komentar na ovu temu.

– Sutra ćemo izaći s konkretnim informacijama o najavljenom štrajku zdravstvenih radnika – kratko je kazala ministrica Sofić.

Zdravstveni radnici u Sarajevu su i u nekoliko navrata prije štrajkovali.

Štrajk održan prošle godine okončan je tako što je s tadašnjom vladom postignut dogovor o povećanju koeficijenata, a protesti su se održali i početkom maja kada su tražili veću reprezantativnost sindikata na nivou Federacije BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh