BiH

Akcija SIPA-e: Izbjegavali platiti porez i oštetili budžet BiH za 1.4 miliona KM

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva i Orašja preduzimaju aktivnosti na privremenom oduzimanju predmeta od tri pravna i tri fizička lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Porezna utaja ili prevara.

dnevno

Navedene aktivnosti su tokom dana realizovane u odnosu na tri pravna i jedno fizičko lice te će iste biti nastavljene tokom sutrašnjeg dana.

Navedenoj akciji prethodile su višemjesečne aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela čijim počinjenjem je od strane dva lica, kroz izbjegavanje plaćanja poreza na dodanu vrijednost u periodu od 2010. do 2012. godine, pričinjena šteta Budžetu BiH u iznosu od 1.417.791,00 KM, prenosi “RadioSarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh