BiH

“Ako sutra ne bude izglasan Tegeltija, imamo spreman jasan odgovor”

Na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za sutra je zakazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je samo jedna tačka – imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Radovan Kovačević - Srna,rs

Članovi Predsjedništva BiH glasaće na sutrašnjoj sjednici, osim za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, i o tome da li prihvataju dejtonsku BiH sa njenom ustavnom strukturom, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da ni deset mjeseci poslije održavanja opštih izbora nije formiran Savjet ministara, iako postoje nedvosmisleni izborni pobjednici i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, kao i među konstitutivnim narodima.

“I Ustav i zakon su veoma jasni, a oni su već davno prekršeni. Mi smo najkasnije 30 dana nakon konstitutivne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebali imati imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali od tada je prošlo već osam mjeseci bez te odluke”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, jasno je da se predsjedavajući Savjeta ministara u svakom mandatu bira iz drugog konstitutivnog naroda, te da je sada red na Srbina iz RS.

“U RS su održani izbori i građani su jasno rekli koga žele da bude u Savjetu ministara, a to su ljudi iz SNSD-a i vladajuće koalicije iz RS. Mi smo predložili Zorana Tegeltiju i on je odraz izborne volje građana RSe. Onaj ko ne poštuje demokratsku volju građana RS, ne poštuje RS, a samim tim ni BiH”, kaže Kovačević.

On je poručio da će na taj način razumjeti i sutrašnje glasanje u Predsjedništvu BiH.

“Ukoliko budu glasali protiv demokratski izražene volje građana RS oni će glasati protiv RS i mi ćemo jasno razumjeti te signale. Moram da ponovim ono što smo već nekoliko puta rekli, da mi u SNSD-u i RS imamo jasan odgovor i na takvu situaciju”, istakao je Kovačević,piše Fokus

Na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za sutra je zakazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je samo jedna tačka – imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh