BiH

Uklonjeno i drugo srce od kamena za Davida na mjestu gdje je izvučeno njegovo tijelo

Srce napravljeno od kamena na mjestu gdje je u martu prošle godine izvučeno Davidovo tijelo iz Crkvene na ušću u Vrbas u Banjoj Luci, uklonjeno je tokom vikenda. Ovo je drugo uklanjanje predmeta koje su postavili članovi grupe Pravda za Davida.

Srce za Davida

Uklonjena su i dva srca s drveća, a ostavljena je samo svijeća u sredini.
Prvo srce koje je postavljeno na istom mjestu uklonjeno je u aprilu ove godine nakon što je banjalučka komunalna policija “očistila” ovo mjesto. Istaknuto je kako su predmeti postavljeni ilegalno kao i dvije sadnice voćki.

Članovi grupe Pravda za Davida u nekoliko navrata su slali zahtjeve Gradskoj upravi Grada Banja Luka da im daju odobrenje za postavljanje mermerne ploče u znak sjećanja na Davida Dragičevića na mjestu gdje je tijelo pronađeno, ali nisu dobili odobrenje.

Ogorčeni su zbog ovakvog odnosa vlasti i nadležnih koji bi, kako kažu, trebali biti u funkciji građana i običnih ljudi.

Pravdaši su sinoć održali ponovo skup u Banjoj Luci. Održana je i trka u organizaciji Škole sporta za osobe s poteškoćama u razvoju. Skup i trka su okončani na Trgu Krajine gdje su svi zajedno s pesnicama u zraku 518. dan tražili da se riješi slučaj ubistva mladog Banjalučanina, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh