BiH

Zbog trovanja hranom u Ajdinovićima na KCUS danas primljeno još jedno dijete

Na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a jučer i danas je primljeno još dvoje djece zbog sumnje na trovanje hranom u SRC Ajdinovići.

Trenutno je na tom odjelu smješteno 12 djece sa istim simptomima koji upućuju trovanje hranom ili pićem tokom boravka u Sportsko rekreacionom centru Ajdinovići, saznaje “Klix“.

Svi su pod terapijom i stalnim nadzorom ljekara. Djeca su imala povišenu temperaturu, te su se žalila na nesvjesticu i povraćanje.

U četvrtak su dva tinejdžera primljena u Bolnicu u Istočnom Sarajevu, a na trovanje su se požalila i djeca iz Slovenije koja su boravila u ovom centru na pripremama sa rukometnim klubom.

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK je u petak su na zahtjev Policijske stanice Olovo izašli na teren gdje su uzeti uzorci hrane i vode, kao i briseve s radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće uposlenika. Rezultati nalaza se očekuju danas ili u ponedjeljak.

Iz SRC Ajdinovići su poručili da je preuranjeno govoriti o trovanju te da su preksinoć na večeri imali 300 gostiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh