BiH

Ambasadori BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije zajedno pjevali sevdalinku

U okviru diplomatskih aktivnosti u Oslu organizovan je prijem i “diplo-festival”, čiji je domaćin ove godine bila ambasada Pakistana u Norveškoj.

Ambasadori BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije - Facebook

Festivalu su prisustvovali mnogi norveški političari, kao i osobe iz javnog života Norveške. Zamisao je bila da svaka ambasada izvede određeni program povezan s kulturom svoje zemlje.

Uz ambasade Austrije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Belgije, Danske, Velike Britanije, Finske, Islanda, Brazila, Čilea , Perua, Meksika, Litvanije, Latvije, Italije, Švicarske, Portugala, Malezije, Indonezije, Japana, Južne Koreje, Vijetnama, Tajlanda, Irske, Maroka, Alžira, Tunisa, Egipta, Jordana, Katara i UAE, na ovom nesvakidašnjem festivalu učestvovala je i Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu, piše “Srpskainfo“.

Nakon uvodnog obraćanja ambasador BiH Nedim Makarević na gitari je izveo hit Boba Dilana “Knockin’ on Heaven’s Door”. Nakon toga je na originalnom urdu jeziku za domaćina svečanosti Pakistan, uz oduševljenje prisutnih, izveo njihovu poznatu nacionalnu pjesmu “Dil Dil Pakistan”, a na kraju je sa ambasadorkom Srbije Suzanom Prodanović-Bošković i ambasadorom Sjeverne Makedonije Serdjimom Muhamedom izveo sevdalinku “Put putuje Latif-aga”.

https://mojabih.oslobodjenje.ba/vijesti/ambasadoru-makarevicu-se-u-izvedbi-sevdalinke-pridruzili-ambasadori-srbije-i-sjeverne-makedonije/1237

Gepostet von Makarevic Nedim am Samstag, 24. August 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh