BiH

Završen Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Najbolji Ifflande i Popovici

Danas je u Mostaru održano veliko finale Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem su petu godinu uzastopno snage odmjerili najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu.

Rhiannane Ifflande - PR/haber.ba

Ove godine pobjedu je odnijela Rhiannane Ifflande iz Australije u ženskoj kategoriji i Constantin Popovici iz Rumunije u muškoj. Inače, za trostruku pobjednicu Cliff Divinga Ifflande, ovo je bila prva pobjeda u Mostaru.

U Neretvu je danas skakalo ukupno 10 skakača i 14 skakačica, a njihove egzibicije u gradu na Neretvi pratilo je desetak hiljada ljudi, prenosi “Hayat“.

Druga u ženskoj kategoriji je bila Eleanor Townsend Smart iz Sjedinjenih Američkih Država, a treća Lysanne Richard iz Kanade.

U muškoj kategoriji srebrnu medalju je osvojio Gary Hunt iz Velike Britanije, a bronzu Jonathan Paredes iz Meksika. Zanimljivo, Rumun Popovici je tek drugi u historiji koji je dobio pet desetki za skok.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh