BiH

Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Meksikanac i Australijanka najbolji nakon prve dvije serije

Nakon današnje prve dvije serije svjetskog takmičenja Red Bull Cliff Diving skokova s najljepše svjetske skakaonice, mostarskog Starog mosta, najbolji su bili Meksikanac Jonathan Paredes i Australijanka Rhiannan Iffland.

Jonathan Paredes - Mostarski.ba

Već prvog dana oficijelnog dijela takmičenja, spektaklu je prisustvovalo više hiljada ljudi na platou ispod Starog mosta, a glavni događaj – finalna serija – na programu je sutra.

Podbacio je danas veliki favorit i najbolji ove sezone, sedmerostruki svjetski prvak, Britanac Gary Hunt. Prvi je bio Meksikanac Jonathan Paredes, drugi Constantin Popovici iz Rumunije, treći Andy Jones iz SAD-a, četvrti Allesandro de Rose iz Italije i peti Steven LoBue iz SAD-a, piše “StarMo“.

U konkurenciji djevojaka, nakon dvije serije skokova prva je bila Rhiannan Iffland iz Australije, druga Genevieve Bradley iz SAD-a, treća Jessica Maccaulay iz Velike Britanije, četvrta Lysanne Richard iz Kanade, dok je peta bila Antonina Vyshyvanova iz Ukrajine.

Sutra su na programu dvije odlučujuće serije, a spektakl ispod Starog mosta počinje već od 13 sati. Organizator je osigurao i posebnu liniju talgo voza na liniji Sarajevo-Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh