BiH

Alija Delimustafić nakon tri godine pušten na slobodu

Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić, prvooptuženi u predmetu “Pravda”, danas je nakon tri godine pušten da se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat Ifet Feraget.

Alija Delimustafić - N1

Prošle sedmice je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio pravosnažnu odluku da se Delimustafić pusti iz pritvora i brani sa slobode, uz mjere zabrane. Optuženom za krivična djela u vezi sa prodajom nekretnina zabranjeno je napuštanje adrese prebivališta i nalazit će se u kućnom pritvoru.

Kako je potvrdio Feraget, Delimustafiću je određeno da pritvor može napustiti uz plaćanje kaucije u iznosu od milion KM.

Podsjećamo, Delimustafić je uhapšen u akciji “Pravda”, a u pritvoru je proveo više od tri godine. Vrhovni sud FBiH tri puta je ukidao rješenje o njegovom puštanju, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh