BiH

Dodik: Nećemo migrante u RS niti u općinama sa srpskom većinom u FBiH

Dodik: Nećemo migrante u RS-u niti u općinama sa srpskom većinom u Federaciji

Milorad Dodik - Vijesti.ba

Dodik je istakao da će o ovoj temi sutra razgovarati sa predstavnicima općina sa većinskim srpskim stanovništvom u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu.

Evropska komisija usvojila je odluku o izdvajanju dodatnih 10 miliona evra pomoći BiH u rješavanju problema povećanog priliva migranata i izbjeglica.

Najava da će u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca biti formiran migrantski kamp, izazvala je reakciju srpskih povratnika u ovaj kraj. Upozorili su da će, u slučaju da se u njihovoj blizini smjeste migranti, “biti prinuđeni da napuste vijekovna ognjišta”.

Upravo to će biti tema sutrašnjeg sastanka Dodika sa predstavnicima općina Bosanski Petrovac, Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo,piše RadioSarajevo

“Јa sam obavezan da saslušam te ljude, ljude iz Federacije BiH koji imaju određene strahove. Prostor gdje se predlažu nova naselja za smještaj migranata je teritorija koja je ranije pripadala Srbima u cjelosti, gotovo 100 odsto. Ljudi imaju određene strahove i ne žele da im imovina bude ugrožena”, rekao je Dodik.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh