BiH

Skaka pokrenuo inicijativu o snimanju igranog filma o opsadi Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pokrenuo je inicijativu da se u vrhunskoj produkciji i najvišim svjetskim standardima snimi igrani film o opsadi Sarajeva.

No image - Haber.ba

O tome su već obavljeni preliminarni razgovori sa relevantnim faktorima.

Grad Sarajevo bi, prema poznatim poslovnim modelima, bio sufinansijer projekta uz podršku drugih nivoa vlasti, privatnog sektora i stranih partnera.

“Sarajevo zaslužuje da dobije relevantan, historiji tačan, vrhunski, svjetski igrani film o opsadi, najdužoj u poznatoj historiji ratovanja. Film je snažan mehanizam kolektivnog pamćenja, mi smo grad filma, jednog od najvećih evropskih filmskih festivala i ovo je projekt oko kojeg se možemo okupiti”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Proslavljeni bh. režiser i producent Ademir Kenović pozdravio je ovu inicijativu ističući da se radi o vrlo pozitivnom signalu Grada Sarajeva i gradonačelnika.

“Raduje me da se prepoznaje značaj filma kao umjetnosti i načina da se pošalju važne poruke. Ovo je vrlo pozitivan signal”, rekao je Kenović, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh