BiH

Na Bijeloj tabiji okačen transparent: “Kako stoji vaša stvar, Gorane?!”

Javnost je ogorčena na Bregovića, što je pokazao i ovaj transparent.

Na Bijeloj tabiji okačen transparent: Kako stoji vaša stvar, Gorane?! - Faktor.ba

Na ogradu Bijele tabije u Sarajevu sinoć je okačen transparent sa natpisom: “Kako stoji vaša stvar, Gorane?!”, javili su čitatelji “Faktora“.

Upravo je na Bijeloj tabiji za 24. avgusta zakazan koncert Gorana Bregovića pod nazivom “Tri pisma iz Sarajeva”. No, javnost je ogorčena budući da je ovih dana, između ostalog, aktuelizirana Bregovićeva izjava u emisiji Ćirilica na srbijanskoj televiziji iz novembra 2018. godine.

U toj je emisiji Bregović “evocirao” uspomenu na jedan susret sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Bregović je zločinca, prema vlastitom kazivanju, sreo na “nekoj recepciji” te ga upitao “Kako stoji naša stvar?”, na što mu je zlikovac odgovorio “Dobijamo ih sto posto”.

Očito je to bio razlog zbog čega je sinoć na ogradu Bijele tabije postavljen ovakav transparent.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh