BiH

EU se sramoti: Daje novac državi BiH, a dočekuju je zastave RS

I bio je Lars Gunnar-Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, prije dva mjeseca na početku izgradnje prve dionice Koridora 5C na području RS-a, a na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), dužine 5,65 kilometara.

Zastave EU i RS - Slobodna-Bosna.ba

Izgradnja je finansirana kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj i grantom Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

I bio je Lars, ali nije bio niko od predstavnika državne vlasti, koja potpisuje ugovore sa WBIF-om. Niti je na panou iza njega bila zastava naše države. Samo RS-a i EU: Ali tu je bila predsjednica RS-a Željka Cvijanović kojoj, naravno, ništa od toga nije smetalo.

Još jednom se pokazalo da Lars-Gunnar Wigemark ni izbliza nije na visini zadatka i funkcije koju mu je povjerila Evropska unija. Koja zbog njega trba da se stidi, piše “Slobodna Bosna“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh