BiH

BIHAMK: Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove

Stanje na cestama 17. 08. 2019.

Cesta - Avaz.ba

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Izdvajamo puteve uz rijeke Savu, Lašvu, Spreču i Bosnu, kao i magistralni put Šuica-Kupres.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, na magistralnom putu M-14/M-4.2 Srbljani-Ostrožac-Cazin danas i sutra (17. i 18.08.) od 08 do 20 sati saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Na regionalnom putu R-460 Gračanica-Bukva-Srnice, kod mjesta Doborovci, zbog održavanja svečanosti danas i sutra (17. i 18.08.) od 14 do 24 sata doći će do obustave saobraćaja za sva vozila, osim autobusa koji obavljaju linijski prevoz putnika na ovoj dionici.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj-Živinice, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća i Lanište-Ključ, te magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani, Bosanska Gradiška, Izačić i Hum. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh