BiH

Uoči 25. SFF-a angažovan bager za čišćenje korita rijeke Miljacke

Brojni prolaznici koji su danas oko 15.30 sati prošli sarajevskim naseljem Skenderija zbunjeno su gledali u korito rijeke Miljacke, gdje je vozač bagera izvodio akrobacije.

No image - Haber.ba

Odgovor šta se dogodilo nismo dobili ni u Ministarstvu unutrašniih poslova Kantona Sarajevo, ali ni u KJP Rad, pa se dalo zaključiti da je riječ o uređivanju korita sarajevske rijeke uoči početka Sarajevo Film Festivala, jer su se brojni građani posljednjih dana žalili na neugodan miris, prenosi “RadioSarajevo“.

Iz tog razloga, odgovorni su poduzeli mjere preventive i uz pomoć bagera sredili korito Miljacke da se voda ne bi zadržavala na pojedinim dijelovima rijeke, a baš u naselju Skenderija – neugodan miris se i najviše osjetio.

U tom dijelu Sarajeva tokom 25. SFF-a održat će se brojne kulturne i zabavne manifestacije.

Dakle, akcija sve za ljepše Sarajevo. Za pohvalu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh