BiH

Milorad Dodik: “Zvali su Amerikanci, nisam dozvolio”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda Milorad Dodik poručio je danas da odbija bilo kakvo uplitanje Amerikanaca u unutrašnja pitanja BiH.

Milorad Dodik - Twitter

Dodik je naglasio da energično odbija svaku vrstu posredovanja bilo koga iz međunarodne zajednice, uključujući i SAD, u vezi sa održavanjem sjednica Predsjedništva BiH ili sa radom neke druge institucije.

Jutros su Amerikanci pokušali da iskordiniraju tri kabineta članova Predsjedništva BiH da nešto urade, ali ja nisam dozvolio svojim savjetnicima da učestvuju u tome jer, ponavljam, BiH je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne od američke Ambasade“, rekao je Dodik danas.

Narod je izabrao i mi samo treba da konstituišemo vlast. ANP je izmišljena stvar od strane bošnjačke političke elite kako bi se spriječilo formiranje zajedničkih institucija. Oni su od početka znali za odluku Narodne skupštine. Ja ću se toga držati. Kako drukčije tumačiti činjenicu da Savjet ministara to nije učinio iako je mogao. Sprečavanje srpskog naroda na legitimno predstavljanje – u vremenu koje dolazi donosit ćemo svoje odluke. Ukoliko konstituisanje ne bude u trideset dana, vidjet ćemo, različite opcije postoje“, dodao je on, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh