BiH

UIO BiH oduzela veću količinu cigareta i duhana u vrijednosti od 56 hiljada KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duhana namijenjenog crnom tržištu u BiH. Vrijednost oduzete akcizne robe iznosi 56.000 KM.

UIO BiH- oduzete cigarete

Advertisements

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, (cigareta i rezanog duhana) na području Sarajeva, Zenice i Foče. Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjeljenja kriminalističke policije i MUP-a ZDK izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 paklica cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BiH, saopštava “Fena”.

Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000,00 KM i bit će korištena kao dokaz u krivičnom postupku protiv osoba za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopćila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh