BiH

Mostar: Obje bolnice posluju s gubitkom

Direktori Sveučilišne kliničke bolnice Ante Kvesić i Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić”, Zlatko Guzin, najavili su kako bi moglo biti upitno poslovanje obje te zdravstvene ustanove zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Bolnica Mostar - Hayat.ba

Doktor Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice, uputio je dopis HNS-u, vladama HNK i ZHK, te pojedinim ministrima kako bi ih, između ostalog, izvijestio da je od početka 2019. ova bolnica poslovala s gubitkom od 3,5 miliona KM.

Iako su plate za juli isplaćene, upitno je hoće li biti dovoljno finansijskih sredstava za isplatu avgustovskih plata, prenosi “BHRT“.

Kvesić je, također, istakao da rukovodstvo bolnice ne može i ne želi biti jedino u cjelokupnom lancu koje će preuzeti odgovornost zbog navedene situacije.

U sličnim finansijskim problemima našla se i bolnica “Dr. Safet Mujić”, čiji je direktor, doktor Zlatko Guzin, prošle sedmice također rekao da ta ustanova ima dug od 16,5 miliona KM. Osnivač te bolnice je Skupština HNK, koja, prema navodima Guzina, ne odgovara na upite o rješenju tog problema.

Izvjesno je da će svakako biti još priče o ovom problemu, jer će imati utjecaj na cjelokupni kanton, pa čak i šire.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh