BiH

Područje oko Mostara sutra pod crvenim meteoalarmom

Za pojedine dijelove Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sutra je na snazi crveni meteoalarm, dok u ostalim dijelovima zemlje na snazi narančasti meteoalarm.

No image - Haber.ba

Na snazi su zbog toplinskog vala i izuzetno visokih temperatura.

Kada pogledamo meteoalarm za ovaj dio Evrope, vidimo da će vrijeme sutra biti najopasnije u Hrvatskoj. Osim Hrvatske, i dio BiH na području oko Mostara je pod crvenim meteoalarmom i to zbog temperatura koje će se kretati do 40°C.

I meteoservis Severe Weather Europe javlja o nadolazećem toplinskom valu koji će pogoditi južni dio centralne Evrope te područje Balkana, piše “Index“.

Pišu kako se radi o kratkotrajnom toplinskom valu tokom kojeg će temperature porasti do 40°C.

Prognoziraju kako će ponedjeljak donijeti najviše temperature, ali i kako će od utorka hladna fronta donijeti hladnu zračnu masu s alpskih predjela na sjever Balkana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh