BiH

Džemo iz Travnika je sanjao o hadžu: Želja mu se ispunila, bio je na Arefatu

Džemal Fuško, u Travniku poznatiji kao Džemo, uposlenik travničkog komunalnog preduzeća, o kojem su mediji pisali u ramazanu i kojem su prijatelji i poznanici omogućili da ode na hadž, jučer je boravio na Arefatu.

Džemal Fuško - Faktor.ba

Hadžiji Džemi se ispunila želja da obiđe sveta mjesta muslimana, da ispuni obrede hadža i da bude hadžija.

“Ispunjena mi je životna želja, da ispunim peti temelj islama, hvala Allahu. Do sada je sve proteklo u najboljem redu. Trenutno smo na Arefatu, ibadetimo i upućujemo dove Allahu za kabul hadž, za naše najbliže i za sve muslimane. Uzbuđen sam, ovo je neopisiv doživljaj”, kazao je hadžija Džemo za “Faktor“.

Džemal je imao težak život pun iskušenja, ali prema riječima njegovih prijatelja, nikada nije posustao, držala ga je vjera u dragog Boga i dobročinstvo.

Fuško je postao poznat i po psu Hallo koji ga svaki dan u Travniku čeka dok on ne dođe iz sela Dub na posao, te je o njima dvojici snimljen i film.

Hadžija Džemo inače malo govori, tek pokoju prozbori, ali po fotografijama sa Arefata vidi se da mu je srce ispunjeno i duša sretna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh