BiH

Druženje kod reisa Kavazovića uz kafu i baklavu, među gostima i Sulejman Al Shiddi

U svečanom salonu u Kancelariji reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića jutros je upriličeno tradicionalno čestitanje Bajrama.

No image - Haber.ba

Bajramskom druženju uz kafu, sok i baklavu prisustvovali su, između ostalih, predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić, profesor Senadin Lavić, predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović, akademik, reditelj i knjževnik Gradimir Gojer i Sulejman Al Shiddi, vlasnik istoimene kompanije.

Efendija Kavazović je na jutrošnjoj bajramskoj hutbi, između ostalog, iskoristio priliku i da osudi “zlonamjerne riječi kojima se nastoji širiti laž o bh. muslimanima, o narodu kojeg su držali u logorima mjesecima i godinama i nad kojim su počinjeni strašni zločini i genocid, naglašavajući kako se muslimani u BiH nikada nisu bojali istine o sebi niti će ikada pokleknuti pred zlom niti mu povlađivati.”

Najmlađi su od domaćina dobili tradicionalnu bajram-banku, a uz Huseina ef. Kavazovića domaćin tradicionalnog čestitanja bio je sarajevski muftija Enes ef. Ljevaković.

Večeras će u u haremu Careve džamije biti upriličen i bajramski prijem za zvanice kod reisa Kavazovića na kojem se očekuje veliki broj domaćih političara, vjerskih dužnosnika, osoba iz javnog života te predstavnika stranih zemalja, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh