BiH

U Vlasenici pronađene znatne količine vatrenog oružja i municije

Izvršen uviđaj i preduzete sve druge potrebne mjere i radnje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 7. augusta su, po prijavi građanina, na području opštine Vlasenica otkrili znatnu količinu vatrenog oružja i municije, kao i određeni broj eksplozivnih naprava, nakon čega je na mjestu pronalaska predemeta izvršen uviđaj i preduzete sve druge potrebne mjere i radnje, a u skladu sa uputama dežurnog tužioca Tužilaštva BiH,piše Avaz.

Tom prilikom, na licu mjesta otkriveni su sljedeći predmeti – puška M48, automat M56 sa dva prazna okvira, dvije ručne bombe M52 i jedna ručna bomba M75, 136 komada metaka, kalibra 7.9 mm, od čega je 30 komada u dvije papirne kutije od po 15 komada, a 106 komada metaka je bilo rasuto u rinfuzi, te šest komada metaka, kalibra 7.62 mm, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh