BiH

Finansijska policija bez komentara o aktivnostima koje poduzima u Aluminiju

Po nalogu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, službenici Finansijske policije FBiH ušli su danas u mostarski Aluminij kako bi izvršili kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula 2019.

"Aluminij" Mostar - Source.ba

Za to vrijeme Uprava kompanije, a u okviru izrade Plana restrukturisanja i zbrinjavanja radnika Aluminija, među radnicima provodi anketiranje u vezi s ličnim dohocima.

Ponuđena im je nova cijena rada i to 50 posto manju platu.

Iz Kabineta glavnog inspektora Finansijske policije za “N1” je potvrđeno da neće komentarisati aktivnosti i radnje koje poduzimaju u toj kompaniji.

“Obavještavamo vas do okončanja kontrole poslovanja gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar za period 01.01. do 30.06.2019.godine odnosno 10.07.2018.godine, Finansijska-Financijska policija neće komentarisati aktivnosti i radnje koje provodi i poduzima, temeljem zahtijeva Kantonalnog tužiteljstva HNK i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine”, saopćeno je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh