BiH

Dodik: “SNSD, HDZ i SDA saglasne da bude ukinut OHR”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su potpisnice današnjeg Sporazuma o formiranju Vijeća ministara, saglasne da bude ukinut OHR jer se ne može očekivati da se ide u evropske integracije, a da se zadrži OHR u kapacitetu i poziciji koju ima.

OHR - Nezavisne.com

Nakon što je danas postignut sporazum SNSD, HDZ i SDA da za 30 dana bude formirano Vijeće ministara, Dodik, koji je i lider SNSD, rekao je da bi niz projekata trebalo da bude deblokirano, među kojima su najvažnije evropske integracije.

“Put ka evropskim integracijama nije upitan. Mi sa novim Vijećem ministara dobijamo novu dinamiku kojom ćemo kod zemalja članica EU u narednom vremenu obezbjeđivati saglasnost za to da za BiH bude dat status kandidata”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u sjedištu bh. entiteta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da je za bh. entitet Republiku Srpsku ključno pitanje formiranje Vijeća ministara čime bi se “otkočile” sve procedure zaustavljenih važnih infrastrukturnih projekata koji su definisani u Vladi Republike Srpske i upućeni u proceduru, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh