BiH

Alisa Mutap podnijela krivičnu prijavu protiv Muriza Memića, tvrdi da je ugrožava

Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj Aleji zadobio smrtonosne povrede, podnijela je MUP-u Kantona Sarajevo krivičnu prijavu protiv Muriza Memića, oca Dženana Memića.

Muriza Memić i Alisa Mutap - Source.ba

Mutap je jučer Memića prijavila za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a zbog njegovih posljednjih istupa u medijima nakon što je na Facebook grupi “Pravda za Dženana” objavljena informacija o njenoj udaji.

Naime, 3. augusta oko podne na ovoj grupi je objavljena informacija da se Mutap udala, kao i fotografije sa njenog vjenčanja, a što je izazvalo lavinu negativnih komentara.

Nakon toga Muriz Memić je za pojedine medije prokomentirao tu situaciju, te poručio Alisi Mutap “da može biti sretna do jeseni”.

– To joj obećavam! Ona mora odgovarati – kazao je, između ostalog, Muriz Memić, koji je iznio optužbe i na račun njene porodic, kazavši da “sve što imaju su stekli prevarama”, te da je “Dženan treća žrtva te porodice”, piše Faktor.

– Tri djevojke, tri ubijena momka – izjavio je Muriz Memić za portal Source, a što su kasnije prenijeli i drugi mediji.

Alisa Mutap je, podsjećamo, bila u društvu sa Dženanom Memićem u noći 8. februara 2016. godine, kada je on zadobio smrtonosne povrede. Sedam dana kasnije preminuo je u Kliničkom centru u Sarajevu, a za njegovu smrt sudilo se Ljubi i Bekriji Seferović, koji su se teretili za saobraćajnu nesreću i njeno prikrivanje.

Kantonalni sud u Sarajevu ih je oslobodio krivnje, uz obrazloženje da nije dokazana saobraćajna nesreća, ali je Vrhovni sud FBiH predmet vratio na ponovno odlučivanje, te naložio novo nezavisno saobraćajno vještačenje.

Porodica Dženana Memića, kao što je poznato, od početka tvrdi da Dženan nije bio žrtva saobraćajne nesreće, već da se radi o ubistvu, te da njegova tadašnja djevojka zna ko ga je ubio.

Ona od početka tvrdi da ima amneziju, te da se ne sjeća šta se kritične noći dešavalo.Podsjetimo i da je Mutap ranije za isto krivično djelo prijavljivala i Arijanu Memić, sestru Dženana Memića, ali su te optužbe odbačene, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh