BiH

MUP HNK: Dodatne policijske snage raspoređene u Neumu

Početkom turističke sezone u HNK povećan je priliv osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih osoba, koja dođu iz cijele regije u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka – saopćeno je iz MUP-a HNK.

Neum - blogspot

Kako piše u saopćenju policije, Policijska stanica Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje bezbjednosti, provale i druga krivična djela. Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršiocu, određen dio je dokumentovan i proslijeđen nadležnom tužilaštvu a određen dio je u proceduri, piše “N1“.

”U skladu sa zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNK s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju bezbjednosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sistema policijskih snaga MUP-a HNK da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama”, saopćeno je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh