BiH

Bjelašnica: Planinari u promotivnom pohodu, učesnici od 7 do 77 godina

Više od pedeset učesnika od 7 do 77 godina planinarilo je jučer na olimpijskoj planini Bjelašnici u promotivnom pohodu koji je organizirala Inicijativa za Bjelašnicu i Igman u saradnji s Kantonalnim javnim preduzećem (KJP) ZOI 84.

No image - Haber.ba

Zbog jakog vjetra na vrhu Bjelašnice, prijevoz vertikalnim transportom nije bio moguć i planirana dionica od Opservatorija do Male Vlahinje je promijenjena pa su učesnici tehničkim putem, preko međustanice i popularnom kolijevkom u trosatnom pohodu prešli osam kilometara, prenosi “Avaz“.

– I pored lošeg vremena i neplaniranih okolnosti, svi su planinari u odličnoj atmosferi obišli obronke naše ljepotice. Utisci učesnika su odlični i to nas motivira da i u budućnosti radimo ovakve pohode – istaknuli su organizatori te su dodali da se borba za poboljšanje opće slike olimpijskih planina i ski-centra nastavlja, u smislu poticanja na razvoj ljetnog turizma, označavanje planinarskih i uređivanje biciklističkih staza.

Inicijativu za Bjelašnicu i Igman čini grupa građana i građanki kojima je cilj promoviranje ljepota i potencijala koje ove planine nude, a posebno unapređenje kvaliteta ski-centra Bjelašnica i Igman. Nakon velike akcije čišćenja Bjelašnice i akcije uklanjanja kamenja sa staza, ovaj pohod je samo nastavak aktivnosti, a novi i slični projekti radit će se i u budućnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh