BiH

Lorens Listo ponovo šampion u skokovima sa Starog mosta

Kišno nevrijeme praćeno vjetrom na neki način pokvarilo je 453. skokove sa Starog mosta u Mostaru.

Skokovi sa Starog mosta - PR/Haber.ba

Hrabri skakači su letjeli sa prelijepog luka bez obzira na sve, a najviše uspjeha imali su Lorens Listo u kategoriji skokova na glavu, odnosno Igor Kazić u kategoriji skokova na noge.

Drugo i treće mjesto na glavu osvolili su Stefan Jeftić i Mustafa Šarić, a u kategoriji skokova na noge Kenan Masleša i Admir Delić.

Skokovi su imali inetrnacionalni karakter, jer su pored domaćih i skakača iz drugih bh. gradova nastupili i letači iz susjednih zemalja. Poseban gost bio je Jimmi James, državljanin Škotske, koji je 1993. i 1994. godinu proveo u napadnutom Mostaru kao ratni izvještač. Generalni pokrovitelj bio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, a organizaciju su pomogli i Olimpijski komitet BiH, Turistička zajednica HNK-a, uz brojne druge sponzore.

Odigran je turnir u tavli, a otvoren je i Zip line od Lučkog do Starog mosta. Posjetioci su imali priliku piti kafu iz najveće džezve na svijetu (Vispak), a sve će biti začinjeno večerašnjom bakljadom na Starom mostu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh