BiH

Skokovi sa Starog mosta: Očekuje se veliki broj posjetilaca

Skokovi sa Starog mosta i ove godine na plato ispod prestižnog simbola i najljepše skakaonice trebali bi privući veliki broj posjetilaca. Najavljeno je i olujno nevrijeme, ali predsjednik Kluba Semir Drljević – Lovac za tim ne mari. I da nije tako najavljeno, skakači bi prizvali gromove. Razlog je jednostavan.

Semir Drljević – Lovac - PR/Haber.ba

Šampion sustiže šampiona. Imat će po 13 naslova. Dolazimo do magične brojke 13, rekao je Drljević.

Prokomentarisao je i svoja sujevjerja vezana za most.

Vjerujemo da je most simbol bijele magije. Ali isto tako vjerujem i u crnu magiju. Nje je svuda oko mosta. Ne može se izdržati taj peksinluk i prljavština. Ali nema veze. Skakači kažu da bi skakali i u piralen. Skakali su i u ratu dok su padale granate. Tada su svi bili pobjednici, rekao je Drljević.

Još uvijek zbog specifičnosti situacije nije poznato ko će činiti žiri nedjeljnih 453. skokova. Sigurno je da će manifestacija i ovog puta imati popratne sadržaje poput ispijanja kafe iz najveće džezve na svijetu u vlasništvu kompanije Vispak, turnira u tavli, te otvaranja Zip linea od Lučkog do Starog mosta.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a manifestaciju su osim brojnih sponzora pomogli i Turistička zajednica HNK-a, te generalni sponzor Olimpijski komitet.

U sklopu Skokova urpiličit će se koncert Mo Army benda ispod Starog mosta, kojim će se predstaviti njihov novi materijal, kao i projekcija filma Jimmija Jamesa, ratnog reportera iz Mostara, koji je sve svoje zapise iz najtežih dana za Mostar sačuvao i od nedavno ih objavljuje na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh