BiH

Bh. vojnikinja koja je nedavno napadnuta u Banjoj Luci stupila u bračne vode u SAD-u

Dvadesetdevetogodišnja Dajana Dangubić, potporučnica Oružanih snaga BiH, koja je nedavno napadnuta u Banjoj Luci stupila je u bračne vode prije nekoliko dana u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

No image - Haber.ba

Nikada nisu saopšteni motivi napada na ovu hrabru vojnikinju, ali se špekulisalo da je napadnuta “zbog kratke kose”. Ipak, nezvanično je Dajana napadnuta zbog svoje se*sualne orijentacije.

“Nije ni bitan napad. Evo, ne boli, prošlo je. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je ko sjedi u fotelji ‘zakona’. Bitno je što ovo sutra može biti svako od nas”, napisala je nakon napada Dangubić.

Zbog zakonske nemogućnosti da ozvaniči svoju homose*sualnu vezu u BiH, Dajana je prije nekoliko dana stupila u bračne vode u New Yorku, jer je od 2015. godine na cijeloj teritoriji SAD-a legaliziran istospolni brak.

Dajana Dangubić – Instagram

Dajana je vijest o stupanju u brak u New Yorku objavila na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, u FBiH je prošle godine pokrenuta inicijativa da se donese zakon o istospolnim brakovima. Rezultat ove inicijative zapravo su žalbe na osnovu kojih je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova upoznato o problemima koji su se pojavili u praksi, a koji se odnose na istospolne zajednice i upise u matičnu evidenciju, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh