BiH

Kako je Ramiz Zmaj ženu, koja je bila u dubokoj depresiji, natjerao da se smije

Humor je oblik zabave i vid ljudske komunikacije sa svrhom da nasmije ljude i učini ih sretnim. A, da li osmijeh, zaista, liječi sve rane? Ako je suditi po priči Ramiza Begovića, poznatijeg kao Ramiz Zmaj, koju je podjelio s nama, onda je to i više nego tačno.

Ramiz Zmaj - Avaz.ba

Porodica, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, čiji identitet nije želio otkrivati, doživjela je stravičnu saobraćajnu nesreću u Sjedinjenim Američkim Državama. Epilog – otac je, nažalost, poginuo na licu mjesta, dok su supruga, njihov sin i njegova žena teško povrijeđeni. Nakon višemjesečne rehabilitacije svi su se oporavili od teških povreda, ali bol u srcu nije nestala. To se posebno odnosilo na suprugu nastradalog, koja poslije nesreće bila u dubokoj depresiji! Nesretna žena samo je gledala u jednu tačku i skoro da nije pričala…

Njen sin, koji je pokušao na sve načine pomoći majci, iznenadio se jednog dana, kada se vratio s posla kući. On je, naime, zatekao majku pored lap-topa, koja se smijala na sav glas. Nije mogao vjerovati svojim očima i ušima. Potajno se s leđa prikrao majci da vidi šta joj je to izmamilo osmijeh. Kad tamo – klipovi Ramiza Zmaja.

Čovjek je došao do mog broja i odmah me nazvao i ispričao mi svoju priču. I ovu tužnu, a i ovu, hvala Bogu, radosnu. Zahvaljivao mi se sto puta i izrazio je želju da se upoznamo – priča Ramiz Zmaj.

Ovaj rođeni Živiničanin, kojem je uveseljavanje hobi, jer vozi kamion, kaže da mu je izuzetno drago i da se lijepo osjeća.

Kada do mene dođu ovakve priče, ljudi me shvate zašto kažem da mi ne trebaju nikakave pare od youtubea ili nešto sličnio. Meni je dovoljno samo da nasmijem narod – poručio je za “Avaz” Ramiz Zmaj.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh