BiH

Upućene prijetnje Dodiku: “Jedino ga metak može skinuti s čela RS”

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Milorad Dodik - Tanjug

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na portalu BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za dnevni list “Oslobođenje” dao poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani su prijeteći i uznemirujući komentari, prenosi “Srna”.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija”: “Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”, navedeno je u komentaru.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara, navodi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh