BiH

Senatoru Bobu Doleu uručeno priznanje “Ključ Grada Sarajeva”

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić uručili su danas Ključ Grada Sarajeva bivšem kandidatu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i dugogodišnjem republikanskom lideru u Senatu, Bob Dolu, na svečanosti u njegovoj rezidenciji.

No image - Haber.ba

Sjedinjene Američke Države će pomoći BiH, jer vi to zaslužujete – rekao je Dol zahvaljujući na priznanju.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na prijedlog gradonačelnika dodijelilo važno priznanje. Američki senator Bob Dol jedan je od najvažnijih ličnosti u izgradnji čvrstih prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine, posebno Sarajeva kao glavnog grada sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Da nije bilo cijenjenog senatora Boba Dola, veliko je pitanje kako bi danas izgledala Bosna i Hercegovina i njen glavni grad. S posebnim zadovoljstvom sam uručio ključeve našeg grada kao znak zahvalnosti za sve što je Dol uradio za našu zemlju, a uradio je mnogo – dodao je gradonačelnik.

Priznaje je uručeno na svečanosti povodom 96. rođendana Boba Dola, koji je izrazio želju da ponovo posjeti Sarajevo i BiH.

Tokom razgovora, legendarni američki senator poručio je kako SAD ostaju predane napretku i razvoju BiH.

Dol je vrlo jasno i precizno javno okarakterizirao događaje u BiH kao agresiju i genocid. Njegov doprinos kao predsjednika Međunarodne komisije za nestale bio je nemjerljiv u prvim godinama intenzivne potrage i identifikacije žrtava ratnih zločina.

Priznanje Ključ Sarajeva je kruna i najbolji način da se Sarajevo kao glavni grad BiH, simbolično oduži senatoru Dolu za nesebičnu pomoć, zalaganje i borbu za istinu koja nam je bila nerijetko važnija od humanitarnog angažmana, saopšteno je iz Gradske uprave, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh