BiH

Mostar među 8 balkanskih gradova koje morate posjetiti

Balkanski poluotok nije važna turistička destinacija poput nekih drugih mjesta u Evropi, no ovo često zanemareno područje ima sve, od čistih plaža do nedirnutih planina, od urbanih gradova do arheoloških parkova, a cijene su niže od nekih poznatijih turističkih destinacija zapadne Evrope, piše “Culture Trip” o ovom dijelu svijeta.

No image - Haber.ba

Svojim čitateljima savjetovali su da što prije posjete Balkan, “prije nego što svi ostali saznaju koliko je lijep“.

Potom su popisali osam gradova koje morate posjetiti na Balkanu, a među njima je jedan iz BiH – Mostar.

Dok je Sarajevo jedna od top destinacija na balkanskoj stazi, zahvaljujući svojoj važnoj povijesti i ljepoti koja oduzima dah, još jedno mjesto koje ne treba propustiti posjetiti na Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini, je Mostar. Obnovljen nakon što je uništen tokom rata u Bosni 1990-ih, Mostar je danas očaravajući gradić s lijepim građevinama, džamijama i povijesnim mostom u osmanskom stilu. Most su izvorno sagradili Osmanlije u 16. stoljeću, a nakon razaranja ponovno je otvoren 2004. Danas je to najpopularnije mjesto u gradu, naveo je “Culture Trip”, opisujući Mostar, piše “Avaz“.

Cijela lista izgleda ovako:

  1.  Piran, Slovenija
  2.  Rovinj, Hrvatska
  3.  Mostar, Bosna i Hercegovina
  4.  Berat, Albanija
  5.  Novi Sad, Srbija
  6.  Budva, Crna Gora
  7.  Prizren, Kosovo
  8.  Ohrid, Makedonija

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh