BiH

BIHAMK: Danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima, posebno aktuelnim izletištima

Stanje na cestama 21. 07. 2019.

No image - Haber.ba

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Prisika, Hum, Velika Kladuša i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Pojačana frekvencija vozila danas se očekuje i na ostalim putevima u našoj zemlji, posebno na aktuelnim izletištima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putu. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh