BiH

Oglasio se GRAS nakon što su se putnici, jutros u trolejbusu, vozili sa ljudskim izmetom

Prije svakog uključenja u saobraćaj izvrši se pranje i čišćenje vozila, a dezinfekcija kompletne unutrašnjosti vozila se vrši mjesečno.

No image - Haber.ba

Nakon jutrošnjeg teksta “Oslobođenja” (Trolejbus ili javni WC?!) o stanju u kojem se nalaze trolejbusi kojim se svakodnevno voze desetine građana Sarajeva iz GRAS-a i izmetu koji se nalazio na sredini vozila, iz GRAS-a su odgovorili da su vozaču trolejbusa koji je sa Dobrinje pošao u 8.50 sati na liniji 103 Dobrinja – Trg Austrije, u Hrasnom putnici prijavili da je na patosu vozila, u blizini zgloba, primjećen ljudski izmet.

– U skladu sa propisanim procedurama, u takvim situacijama vozač je dužan vozilo vratiti u garažu na pranje i čišćenje, što je i učinio. Odmah po prijavi, vozač se obratio putnicima i rekao da vozilo mora vratiti u garažu. Međutim, kako je morao ići na Trg Austrije da se okrene, većina putnika nije htjela napustiti vozilo. Vozač se sa Trga Asutrije odmah uputio u garažu, gdje je vozilo očišćeno i oprano, te ponovno uključeno u saobraćaj. Zaista smo sa nevjericom i zgražavanjem primili ovu informaciju, te je ovakvo ponašanje putnika (N.N. lica) za svaku osudu, naveli su iz GRAS-a

U GRAS-a se ne slažu ni sa primjedbama putnika koji se žale na prljavštinu u trolejbusima.

– Ne možemo se složiti sa tvrdnjom da se vozila ne čiste i ne peru kako je to navedeno u tekstu, jer se prije svakog uključenja u saobraćaj izvrši njihovo pranje i čišćenje. Dezinfekcija kompletne unutrašnjosti vozila, vrši se mjesečno, a za te potrebe angažovana je Higijensko-epidemiološka služba Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju. Što se tiče neprijatnog mirisa u vozilima mi ipak ne možemo uticati na ličnu higijenu putnika koja spada u sastavni dio kulture ponašanja svakog pojedinca, dodali su iz GRAS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh