BiH

Predsjedništvo BiH i Wolters o saradnji Savezničkih snaga za Evropu s BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović informirali su vrhovnog komandanta Savezničkih snaga za Evropu (SACEUR) generala Toda Woltersa o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te je razgovarano o saradnji Savezničkih snaga za Evropu s BiH.

Predsjedništvo BiH i Tod Wolters - Fena

U tom kontekstu, istaknut je napredak saradnje u oblastima odbrane, oružanih snaga i sigurnosti – navodi se.

General Wolters je iskazao predanost u daljnjem doprinosu Savezničkih snaga procesu izgradnje mira i prosperiteta u BiH, kao i zapadnog Balkana i šire.

Posebno je zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman OS BiH u mirovnim misijama u svijetu.

Istaknuto je da je, u protekloj deceniji, više od 1.500 bh. vojnika bilo angažirano u mirovnim misijama u svijetu.

Izražena je nada da će ta saradnja biti nastavljena te da će biti ojačani kapaciteti za buduća učešća u misijama.

Planirane vojne vježbe, u saradnji sa Savezničkim snagama, su podstrek daljnjem razvoju saradnje s BiH, promoviranju mira i prosperiteta na zapadnom Balkanu i šire – rečeno je na sastanku, saopšteno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su za posjetu generalu Todu Woltersu, vrhovnom komandantu Savezničkih snaga za Evropu i poželjeli mu uspjeh u obavljanju dužnosti, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh