BiH

Obilježavanje 15 godina od završetka obnove: Željko Bebek ispod Starog mosta

Manifestacija “Gdje prošlost susreće budućnost“ u organizaciji Gradske uprave Mostara, a povodom obilježavanja 15 godina od završetka obnove Starog mosta planirana je za četvrtak, 18. jula sa početkom od 20:30 sati na platou Starog mosta.

Nastupit će legendarni Željko Bebek, Simfonijski orkestar Mostar i Mostar rock škola. Producent Mili Tiro vjeruje da će predstojeći koncert posebnim činiti spoj klasične i rock muzike, što se na ovim prostorima i ne radi baš često i što će se po prvi put desiti i u gradu na Neretvi.

– A da bi se posložilo potreban je silnan trud. Sigurno će biti interesantno. Teško je reći nešto novo o
Bebeku. Ima status legende i koji je na nekim od svojih albuma radio upravo na spajanju rocka i
klasične muzike, rekao je Tiro. 

Orhan Maslo iz Mostar rock škole kazao je da je dobitna kombinacija spajanje različitih vidova
muzike, kao i saradnja mostarskih kulturnih institucija. Ovog puta nastupit će prva generacija Rock škole, sastav od deset članova, a Maslo je uvjeren da će izvedba biti na najvišem nivou. Aranžman za sve kompozicije napravio je Damir Bunoza koji je ovaj put najavio klasične izvedbe nekih velikih hitova Bijelog dugmeta, Indexa i Zdravka Čolića… Direktorica Simfonijskog orkestra Snježana Zovko, kazala je da će koncert biti pravi spektakl, najavivši učešće čak 12 violina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh