BiH

Evakuisane sve zgrade bh. pravosudnih institucija u Sarajevu zbog dojave o bombi

Sve zgrade bh. pravosudnih institucija u Sarajevu evakuisane su zbog dojave o bombi.

No image - Haber.ba

Kako saznaje “Klix” osoba koja je policiji dojavila navodno postavljenu bombu nije precizirala lokaciju, već je spomenuto da je samo riječ o zgradi suda. Zbog toga je policija radi predostrožnosti bila primorana evakuirati sve pravosudne institucije u Sarajevu.

Evakuisane su, kako saznajemo, prostorije Tužilaštva, Suda i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, ali i dvije zgrade suda u Kantonu Sarajevo, Općinski i Kantonalni.

“Dobili smo dojavu na broj ‘122’ da je u sudu postavljena bomba. Otpočela je evakuacija svih sudova jer nije precizirano u kojem. MUP KS radi KDZ preglede u Šenoinoj i Valtera Perića, a Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u Sudu BiH”, kazala nam je portparolka MUP-a KS.

Ispred državnih pravosudnih institucija ostala uz standardno obezbjeđenje ostala su dvojica policajaca, a policija obezbjeđuje i zgrade kantonalnog i općinskog suda u Sarajevu.
Prijavi grešku


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh