BiH

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH

Duga su zadržavanja na izlazu iz BIH na graničnim prelazima Gabela polje, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša.

Kolona na graničnom prelazu - Screenshot/HRT.hr

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz naše zemlje nema dužih zadržavanja, ali na ulazu u Hrvatsku bilježimo duge kolone. Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, piše “N1“.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-401 Bosanska Otoka- Bužim i R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh