BiH

Završen sastanak sa predstavnicima Aluminija: Čović bez komentara

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, danas se sastao s predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata radnika “Aluminija”.

No image - Haber.ba

Proizvodnja u “Aluminiju” prekinuta je u noći između 9. i 10. jula, kada je četiri minute poslije ponoći mostarskoj kompaniji isključena električna energija, prenosi “Avaz“.

Nakon sastanka, Čović opet nije davao izjave za medije. Sastanku je prisustvovala i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević (HDZ), koja, također, nije željela ništa komentirati.

Predstavnici “Aluminija” opet su ukazali na nezakonite radnje i tražili su reakciju nadležnih.

– Što se tiče nezakonitih radnji, toga je bilo dosta u prošloj deceniji. Ima li ih i dalje, to ne znam. Odavno se to radilo, sjećate se 2014., kad su se radile opsežne istrage, te papire je neko sklonio – kazao je Pero Bebek, dugogodišnji radnik i predsjednik Skupštine NSZ “Aluminija”.

Dodao je da je ovo drugi sastanak i da je dogovor da ih bude više u narednom periodu.

– U krajnjoj liniji bio je dogovor da se vrati svih 900 radnika na posao, u kojem vremenskom periodu, ne znam. No, prioritet je da ljevaonica što brže počne raditi – istakao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh