BiH

Ljekovito dejstvo “piramida” u Visokom: Starici (84) se vratio sluh nakon 25 godina!

Osamdesetčetverogodišnja Boegrađanka Mirjana Tinković, koja je dugo živjela u Arizoni (SAD), po prvi put je posjetila Podzemni labirint Ravne u Visokom u junu 2019. godine.

Mirjana Tinković - Screenshot/YouTube

Nakon treće posjete misterioznim tunelima Ravne, dala je slijedeću ispovijest:

“Po prvi put sam ovdje. Gluha sam već 25 godina. Koristila sam slušni aparat. Nakon trećeg puta u hodniku (tunelima) sa svojim sinom i prijateljima, kad smo završili, odemo u restoran, ja kažem sinu, mora da su mi baterije oslabile, pa da promijenim.

Izvadim iz oba uha i čujem njihov razgovor, konverzaciju. Evo, kunem se, ovo je Božja stvar, ovo je pozitivna prirodna sila. Nakon 25 godina ne nosim slušni aparat. Ja sam oduševljena. Svima bih preporučila ko je gluh da proba. I onima s drugim problemima”.

Uprkos tome što tvrde da energije “piramida” u Visokom imaju ljekovito djelovanje, iz Fondacije, koju već godinama vodi Semir Osmanagić, napominju da oni ne daju “nikakve zdravstvene garancije” niti se bave liječenjem.

“Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima. Timovi elektroinžinjera, fizičara i inžinjera zvuka mjere energetske fenomene”, navodi se na web stranici Fondacije.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh