BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška zaplijenili 25.000 kutija cigareta i 33 kilograma duhana

Na granici BiH i Hrvatske 11. jula 2019. godine, zaplijenjeno je 25.001 kutiju različitih vrsta cigareta, s i bez akciznih markica, i 33 kilograma rezanog duhana.

Ilustracija

Jedan dio cigareta otkriven je na drugoj liniji graničnih provjera na izlasku iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, prilikom kontrole vozila Hyundai, bh. nacionalnih oznaka, dok je drugi dio otkriven prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu S.V. (1979.), koji je i upravljao spomenutim vozilom, izvještava “Klix“.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanin BiH lišen slobode. Protiv S.V. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje” i “nedozvoljen promet akciznim proizvodima”.

Detaljni pregled vozila, u kojem su bile sakrivene cigarete, policijski službenici obavili su korištenjem endoskopa (uređaj kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila), koji je GPBiH doniran u sklopu CIAT projekta UNDP-a, pod pokroviteljstvom Savezne policije Njemačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh