BiH

Nakon razgovora sa Čovićem slijedi novi sastanak u Aluminiju: “Ne želimo stečaj”

Nakon sastanka s liderom HDZ-a Draganom Čovićem predstavnici radnika Alumunija su kolegama saopćili da stečaj znači definitivni kraj za preduzeće i da to ne smiju dopustiti.

No image - Haber.ba

U 16:30 sati će biti održan novi sastanak predstavnika Sindikata radnika Aluminija s predstavnicima malih dioničara, predstavnicima Vlade FBiH, direktorima Alumunija i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem.đ, saznaje “Klix“.

“Pitao je da li želimo nastaviti raditi. Rekli smo da želimo, ali ne može se nastaviti bez plana šta se može, a šta ne može. Doprinosi svih za 20 mjeseci će biti plaćeni. Da bi počeli raditi stečaj nije opcija. Ako odemo u stečaj, gotovi smo”, rekao je Emil Ćorić.

Kako je rečeno, ispred zgrade HDZ-a, Dragan Čović je dao obećanja.

“Vidjet ćemo hoće li biti ispunjena. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušat ćemo sve da ne dođe do stečaja”, rekao je Romeo Biokšić.

Radnici Aluminija su Draganu Čoviću iznijeli svoje stavove i ono što su im rekli direktori.

U 16:30 sati u fabrici Alumunija će biti organizovan sastanak na kojem će se, kako su rekli radnici, otvoriti sve karte.

“Želimo napraviti nešto i ne želimo da se ugasimo. Mi smo ovdje. Vidjet ćemo kakve su cijene, koliko plaćamo i po kojim uslovima”, rekao je Ćorić.

Više od 1.000 radnika poručilo je kako će sačekati lidera HDZ-a da im sam saopći epilog narednog sastanka te da neće ići u krug fabrike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh